Drömvandraren av Tomas Wallengren

Adam är trött. Han bor hemma hos sin mormor och jobbar några timmar om dan. Han var med om en stor olycka, hamnade i koma och rehabiliteringen har varit lång. Han har inga som helst minnen av något av det som var innan olyckan. Han har en blogg och ett youtube konto som han tydligen delade med en flickvän. Han har mött henne, men känner inte igen henne mer än som kvinnan på bilderna i bloggen.

En natt vaknade han och kände inte igen sig. Det var hans tankar och hans rörelser, men han var någon annan. Han bevittnade en olycka. sen vaknade han.
Insikten att olyckan är i morgon är lite svår att ta in. Kan han förhindra att den händer?
Han känner att han måste se om det faktiskt var en sanndröm.. Så konstigt!
Och fler drömmar kommer…
Det skrämmer Adam. Förstås. Han får hjälp av Natanael att prata om dem och tillsammans funderar de över varför det sker. Natanael är pastor och hans teorier om vad det rör sig om är gudomliga.

När Adam drömmer om Katie och förstår att hon tänker ta livet av sig, så tar han flyget till New york för att se om han kan förhindra det. Under resan får tillbaka minnesfragmet från sitt liv innan olyckan som han måste bearbeta. Kan han få hjälp av Kate?

En bok om äventyr, kärlek, mod och andlighet. Det tar en stund innan det andliga tar plats och det är väldigt lätt att hänga med i och jag tyckte om att den var så tydlig. Att det är Gud som vägleder i livet om vi bara vågar lyssna. Adam var med om en hemsk olycka som gav honom möjligheten att våga lyssna inåt. Och uppåt. Allt sker av en anledning, även om vi inte alltid kan binda ihop det så snyggt som görs i denna boken. Så om du är troende, sökande eller har tappat tron, så kan du få ut mycket av denna boken.
En spännande bok. Det ska bli roligt att läsa del två och se vad som landar.


Utgiven av Sjöbergs förlag
ISBN: 9789188927170