Dödlig konsekvens av Carina Drätting

Lena försöker klara tillvaron som överläkare och mamma till den struliga tonårsdottern Jennifer på egen hand. Hennes make Torsten är sjökapten och är sällan hemma. Jennifer har hamnat i lite fel sällskap och när hon en natt inte kommer hem efter en fest blir Lena riktigt orolig. När dottern senare hittas död, undangömd i ett buskage, rämnar tillvaron.

Lars-Erik driver en konferensgård och när Micke från skoltiden hör av sig om att få komma med ett gäng EU-delegater så fixar han plats. Det är bra reklam med inhysta EUpolitiker. Men allt går fruktansvärt fel, när Micke en sen kväll tjatar till sig att få köra bilen tillbaka från en blöt kväll i centrala Stockholm. Med en stupfull Micke, verkligen inte i skick att köra möter de en tonåring på vägen….

Polisen vet inte vem som kört på henne, även om spåren leder mot Lars-Erik och EU-gänget. Det är ett svårlagt pussel.
Lenas sorg övergår ett driv i att leta upp de misstänkta och hämnas. Långsamt och smärtfyllt. När hon får höra om polisens misstankar så söker hon upp de fyra i deras hemland, Danmark, Lettland och Tyskland och snubblar över ett nät av människohandel av framförallt ensamkommande barn. Hon har sparat Micke till sist. Det finns en bra anledning, som knyter tillbaka till tonårstiden.

Det är en snabb och intensiv resa med hot, maffia, poliser, lögner och tilltro.
Boken är mycket välskriven och det är lite obehagligt att läsa om hur små barn används som handelsvara av bland annat maffian och [män] som vill tjäna pengar..


Utgiven av Visto förlag.
ISBN 9789188769329