Bokhandeln för ensamma hjärtan av Annie Darling

28-åriga Posy Morland ärver oväntat Bookends, den bokhandel där hennes föräldrar arbetade och där hon är uppväxt tillsammans med sin tretton år yngre bror Sam. När föräldrarna dog för sju år sedan så tog Lavinia, butikens ägarinna, barnen under sitt beskydd och de fick bo i lägenheten ovanför butiken.
Det är Lavinia som testamenterat bokhandeln till Posy och hon får två år på sig att få tillbaka kunderna och få minussiffrorna att vända till ett plus, annars så får Sebastian ta över och göra vad han vill med huset. Han är en odräglig typ, Lavinias barnbarn, Posys ständige nemesis och arvtagare till alla de övriga husen som ligger i gränden.

Tillsammans med de andra anställda i butiken, en samling udda personligheter, så kommer hon på en plan att omvandla butiken till en ren feelgoodbutik ”Happy Ever After”. Med lite romance, kostymdramatik, erotik och möjligen lite andra böcker med.. Sebastian ser istället en renodlad deckarbutik. Han dyker ofta oannonserat upp och stör, ställer till, hjälper till och ställer krav.

Det är lite mycket vita lögner som går liiite för långt. Posys ovilja att städa bort minnena från sina föräldrar ställer till en del också.
Och Sebastian; Snygg, dryg och tror han är världens mittpunkt.

Söt historia, men min favorit var boken som Posy själv skriver. Det är inte så sött, men otroligt explicit. Tänk om den hamnar i fel händer?
Den stora frågan är ju om hon lyckas få sina planer bokhandeln i hamn och siffrorna på rätt väg…


Boken är utgiven av Historiska media
ISBN 9789177891529