En nästan perfekt mamma av Lilly Emme

Poppy bor i Cambridge med sin dotter, make och farmor.
Hon är hemmafru och lägger mycket tid på att ordna med dottern Rubys deltagande i skönhetstävlingar. Och hon är förstås även aktiv i föräldraföreningen i den privata skolan. Maken Ben är skådis i en långkörarserie på TV och mycket populär där. Han följer sällan med på Rubys tävlingar, för att inte stjäla showen så att säga. Farmor Maureen däremot, som bor hemma hos familjen, följer gärna med. Hon är gammal och börjar bli dement. Men har en rätt go humor, såhär på andra sidan boken. Jag tror den är svår att leva med som anhörig dock.

Den här våren blir inte alls som Poppy tänkt sig.
När Ruby vinner sin allra första tävling och petar ner den dittills obesegrade Diamond, blir Poppy jätteglad. Hennes bästa vän Stacy, Diamonds mamma, blir däremot rasande och ser effektivt till att utesluta Poppy från det mesta från skönhetstävlingar till skolaktiviteter.
Och vårens viktigaste tävling närmar sig..

Familjehemligheter kommer upp till ytan och en länge saknad, och oönskad bror dyker upp. Hur står det till med Maureens minne- egentligen?
Och vem är det som sprider allt skvaller?

Det är en rolig och fartfylld feelgoodroman om en inte så vanlig vardag.
Om ensamhet, tilltro, lögner och att våga stå upp för sig själv.
Jag tycker att Poppy är ganska charmig och lätt naiv medan Stacy är osympatisk och manipulativ. En sån där som man av någon anledning känner sig utvald av, för att man är vän med..


Boken är utgiven av Historiska media
ISBN: 9789177892052