Sigrid är unik av Lotta Lundh och Nils Melander

Sigrid är unik, säger hennes mamma jämt, men vad innebär det?

Är det för att hon helst leker ensam?
Eller för att det är svårt att sitta still? Särskilt i skolan…
Att det är lättare att gå dit de brukar gå, istället för att besöka nya platser?

Detta är en bra barnbok som tar upp känslan och problemen som uppstår när man har autism.
Det är viktigt för barnen att kunna känna igen sig i böckerna vi läser och jag tycker att denna når precis det. Det är svårt som förälder att förklara för sitt barn om diagnoser överhuvudtaget. Jag känner så igen mig i det där att säga att ”Du är inte som alla andra, du är unik!”.
Tillsammans med fantastiska illustrationer så kan den här boken vara precis den hjälpen som behövs att förklara just det där.

Jag bad min stora dotter, som nu är 23 år, att läsa boken. Det hon sa var att hon känner igen sig i allt! Och att det hade varit ett jättebra verktyg att använda när hon var liten för att få förklarat varför hon var annorlunda.

Jag fick boken som E-bok, därav mina bilder på paddan..
Boken ges ut av Funkibator förlag
ISBN 9789198565416