Det är inte du som är sjuk, lillebror- det är vi som är det! av Angelica Håkansson

Angelicas lillebror Andreas är inte som alla andra. Han har en hjärnskada som gör att han fungerar ganska rakt och är det nåt som är fel så visar han att han tycker det.

Boken är fylld med en samling krönikor Angelica har skrivit, där hon ifrågasätter de normer och oskrivna reglerna som ställer till så mycket problem för många människor. Hon reflekterar kring och fördjupar sina texter och blandar dem med både personliga berättelser och hänvisar till forskning kring normer och grupptryck.
Det är en bok skriven med både humor och allvar och fantastiskt mycket personlighet!

Det är lätt att följa med i resonemangen om hur mycket vi påverkas av människor omkring oss, oftast utan att vi ens tänker på det.

Texterna väcker många tankar och reflektioner över hur jag själv reagerar och tänker i olika situationer. Varför jag reagerar som jag gör och hur jag tror jag skulle reagera. Framförallt så kommer tankar om varför jag tänker som jag gör, varför jag följer vissa mönster och vilka som jag är beredd att ifrågasätta och bryta. Det är viktigt att belysa sina egna vanor, hur man ser på andra människor och varför man gör vissa saker på ett visst sätt.
Det är både lite läskigt och intressant..


Utgiven av Kikkuli förlag
ISBN: 9789188933317