Drömvandraren 2 av Tomas Wallengren

Detta är andra och sista delen i serien om Adam.
Del ett kan du läsa mer om här.

Adam och Katie är i Göteborg och Katie har bestämt sig för att försöka flytta hit på riktigt, men först måste hon tillbaka till New York.

Adam får en av sina märkliga drömmar och ser flickor som är fastspända i en lastbil och instängda i ett kalt rum. Han får en känsla av att det är i nånstans på gränsen mellan USA och Mexico, och att det är illegala flyktingar. Och att flickorna verkligen behöver hjälp. Men gränsen mot Mexico är ju jättelång och han har väldigt få ledtrådar. Dessutom har han en mycket bestämd känsla att han behöver åka till Boston.

Väl i Boston möter han Ryan. Det är en helt annan historia som knyter ihop med Adam och Katie på ett mycket bra sätt. Efter en tid av misstro så börjar Ryan så småningom lita på Adam och tillsammans ger de sig ut för att rädda tjejerna. Det blir en intensiv och farlig resa.

Boken är spännande och driven. Mycket detaljrika miljöbeskrivningar och händelser. Ska de hinna fram till tjejerna innan det är för sent? Och vem är egentligen Ryan? Hur är han inblandad i hela den här historien? Och vi får reda på mycket mer om varför Adam behövde rädda Katie i början av första boken.

Det enda som stör mig lite är Adams kyrklighet. Inte drömmarna, bönerna och hänvisningarna till tro och Gud. Men när han inte vill sova i samma säng som Katie innan de har gift sig ”för att det står så i Bibeln” så får jag lite krypningar i skinnet.
Det är inte min kyrka, det.. 🙂


Boken kommer från Sjöbergs förlag
ISBN: 9789188927477