I ljuset dansar skuggor av Charlotte Bergenwitt

Elina är en ensam och lider av svåra, svarta, minnesluckor. Det händer lite för ofta att hon vaknar upp och inte vet var hon är eller vad som hänt. Hon har också hemska syner; Inte som drömmar utan som nånting hon upplever. Som minnen men i nutid.
Hon får hjälp med sin ångest, sin inre dialog och sina känslor av terapeuten Ann. Men när Ann antyder att Elina lider av multipel personlighetsstörning och att det är det som ger henne minnesluckor så blir hon rädd.
Vad är det som gömmer sig bakom de skal som de andra personligheterna skyddar henne från. Och synerna- varför ser hon dem?

Chandi är kriminalassistenten som utreder ett fruktansvärt mord på en ung kvinna i Saltsjöbaden. Det är bara det första i en serie liknade mord som hamnar på teamets bord. När spåren leder Chandi till Elina så blir hon förvirrad. Det är något konstigt med denna tjejen… Hur kan hon så detaljrikt återge morden och ha information som bara några få av kollegorna vet om. Och mördaren förstås.

Det finns ett sidospår som är kopplat till den serbiska maffian som verkligen inte är ett trevligt sällskap.  

Boken bjuder på många vändor och trådarna vävs tillslut samman på ett mycket snyggt sätt. En stark, oförutsigbar och imponerande debut!


Boken är utgiven av Ekström & Garay
ISBN: 9789189217201