Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan av Annie Darling

Det här är den andra boken om vännerna i Bokhandeln, den första kan du läsa om här. Den handlade om bokhandeln och Posy, medan den här har fokus på prästdottern Verity.

Verity är tillbakadragen och introvert och trivs bäst på bokhandelns kontor, dit kunderna inte kommer och stjäl energi. Men hennes vänner vill gärna att hon träffar en kille så tillsammans med sin syster Mary hittar hon på en pojkvän; Den fantastiskt snygga havsforskaren Peter Hardy. Eftersom han ofta är ute på haven så är det ingen som hinner träffa honom när han väl är i stan. Vilken smidig lösning!

Men så möter hon Johnny av en slump. En verklighetens MrDarcy. Han är en snygg, trevlig och lättpratad arkitekt och har samma problem som hon, att vännerna ständigt vill ha ihop honom med någon annan. Han är hopplöst förälskad i en redan gift kvinna, men det kan han ju inte berätta för sina vänner. De kommer överens om att det är bättre med en levande låtsas-andra hälft, än en som inte finns alls. Så sommaren spenderar de tillsammans, som par, på 40 års fester, bröllop och andra tillställningar.
Det är inte helt okomplicerat, trots allt..

Det har skrivits böcker på samma tema tidigare, men det gör inget. Även om slutet är ganska väntat, så är den fylld med små oberäkneligheter. Samspelet, dialogerna och spänningen mellan Verity och Johnny är underhållande. För att inte tala om hänvisningarna och kopplingarna till Jane Austin’s bok Stolthet och fördom, som är Veritys favoritbok.
Jag tycker det är intressant med en så motvillig huvudperson. Hon vill inte synas och behöver mycket tid att ladda om sina batterier.
En mysig bok!


Utgiven av Historiska media
ISBN: 9789177891550