Den lilla vingården vid bergets fot av Marie Sammeli

Julias nya liv i Kapstaden började inte riktigt som hon önskat. Men efter skilsmässan med Tom och känns det bra igen. Förhållandet med Max är stabilt, och hon stortrivs med det lilla galleriet, som hon har med sin granne Leanne.

Men så dör Leanne plötsligt och hennes son Craig kommer från Australien och allt blir fel för Julia.. Hon förlorar galleriet samtidigt som årets värsta torka sätter in. Allting i hela Sydafrika går på sparlåga. För att få in lite pengar till sig själv, övertalar hon vännerna Ray och Richards att göra en rejäl make-over-renovering av deras vingård.
Julias fokuserar mycket på det nya projektet, men det går inte alls som hon har tänkt sig. Allt blir lite för mycket, för dyrt och planerna blir lite för stora.
Max har fullt upp på jobbet och när hästtjejen i världsklass, Cassandra, kommer tillbaka till stan och tar än mer av hans tid i anspråk så blir Julia svartsjuk. Dessutom kommer Max mamma på långbesök och hon är inte särskilt välvilligt inställd mot Julia. För att riktigt krångla till det så har Tom hittat en ny, ung kärlek som verkligen tycker om att vara bonusmamma. Och Theo tycker om att vara med henne. Det svider inte så lite i mammahjärtat.

Sidohistorierna med Bianca som kämpar med sitt företag och sitt äktenskap är intressant. Likaså mamma Birgitta och väninnans vloggande och kurser i Halmstad.
Det är en charmig uppföljare till Det lilla galleriet i solen, fylld med kärlek, hemligheter, glädje sorg, vin och fantastiska miljöbeskrivningar.  


Boken är utgiven av Bladh by Bladh
ISBN: 9789188917454