Vem är jag att stanna? Av Arne Wester

När fabriken går dåligt så kommer beskedet om en stor personalnedskärning. Det är bara 25 personer som får erbjudande att stanna kvar. Varför Stig får vara kvar vet han inte. Han som alltid hållit solidariteten högst, skäms inför sina kamrater och känner sig som en förrädare.

När dagarna går, stämningen blir tryckt och personalen försvinner så försvinner även Julia, den trevliga tjejen på svarven bredvid. Att han har känslor för Julia är klart, men hon har sambo och små barn. Och han har en fru, även om de lever ett rätt tråkigt liv. De har inte mycket gemensamt längre och barnen är vuxna och utflugna.

Hur mår man när man får behålla sitt arbete, men inte arbetskamraterna?
Och hur mycket förändring tål en människa?
Ska Stig stanna, eller ska han också gå?

Det är en kort bok, men välskriven och känslosam.
Jag tycker om den.


Bok från Ekström & Garay
ISBN: 9789189217027