Ge mig en dag till av Mitch Albom

Vad skulle du göra om du fick tillbringa en sista dag med den person du älskar mest?

När Charley, kallad Chick, är barn får hans pappa honom att välja mellan föräldrarna. Man kan inte vara både mammas och pappas pojke, lixom. Han väljer fadern, vars mål är att Chick ska bli en legend inom baseball. Pappan försvinner en dag när Charley är i tonåren.

Charley växer upp och blir stukad av livet på många olika sätt och har flytt ångesten med alkohol. Han förlorar både sitt jobb och sin familj. När hans dotter skickar sitt bröllopsfoto, för att han iallafall ska veta att hon gift sig, så ger han upp helt.
Han tar bilen och kör stupfull mot sin hemstad och sin mammas hus en sista gång innan han tänker ta livet av sig.  

När han i hög hastighet kör av vägen, via fronten på en lastbil, så överlever han mirakulöst. På nåt sätt tar han sig upp och stapplar omtöcknad tillbaka till sitt barndomshem. Han välkomnas av sin mor, att hon faktiskt dog för åtta år sedan är inget som märks. De samtalar och hon tar med honom på en vandring som kretsar kring hennes liv, den delen som har påverkat honom. Charley möter en kvinna, som mor, som han aldrig tidigare mött och de val hon behövt göra.

Det är en bok som uppmanar till eftertanke, som Mitch böcker brukar göra. Den balanserar på trovärdighet och mellan liv och död. En varm bok om kärlek och relationer och den där känslan av att ”Jag borde ha…”

Jag har tidigare skrivit om Mitch Alboms böcker om du är nyfiken på fler. Men det var innan jag började recensera lite mer på riktigt.. 🙂
Fem personer du möter i himlen
Tisdagarna med Morrie


Boken är utgiven av Månpocket
ISBN 9789170016158