Den lilla bokhandeln i hamnen av Jenny Colgan

Kommer ni ihåg Nina, som lämnade London och köpte en varubil hon modifierade till en bokbuss att förse Skottland med böcker? (min recension finns här)
Hon är gravid och behöver ha en vikare till sin bokhandel.
Zoey bor i London tillsammans med sin son Hari och hon kämpar med ekonomin och Haris ganska omogna och egoistiska pappa. Dessutom har Hari selektiv mutism och har aldrig pratat. När Zoey får erbjudandet att flytta till upp och hjälpa Nina och även bo och arbeta som barnskötare på en herrgård på skottska höglandet, precis vid Loch Ness kustlinje, så tackar hon ja. Ialla fall för att prova och se om det hjälper Hari till trygghet och ett språk.

Godset ser storslaget ut men är ganska mörkt, dystert och nergånget. Hon är barnflicka nummer sju åt barnen Schackleton, Mary och Patrick som är mer vilda än tama och deras pappa Ramsay orkar inte riktigt och mamman är frånvarande. Det går rykten om att Ramsy har mördat sin fru(!) och självklart spökar det i huset.
När Nina får havandeskapsförgiftning och blir sängliggande så blir hon tvungen att stanna kvar längre än hon kanske tänkt sig från början.
Zoey tröttnar lite på all oreda och börjar ta tag i vardagen och det händer saker med barnen. Och huset…
Så kommer dagen när Haris pappa kräver att de ska flytta tillbaka till London…
Vad ska Zoey göra?

Det är en varm och mysig Colgan-bok som tar upp ämnen som psykisk ohälsa, kärlek rädsla och allt som det innebär att vara ensamstående förälder.


Boken är utgiven av Norsteds förlag
ISBN: 9789113107417