Fröken Liljekonvalj av Kristin Emilsson

Liv driver en välbesökt livsstilsblogg och visar där upp ett perfekt liv. Hon är uppvuxen i Flädersta men övergav förorten för ett innerstadsliv direkt efter gymnasiet. När hon nu skiljer sig, så flyttar hon tillbaka in i sitt barndomshem som föräldrarna ändå skulle sälja när de nu ska flytta utomlands.
Det visar sig inte vara lika idylliskt som hon tänkte sig…
Hon inser ganska snart att ett gammalt hus med stor trädgård, kanske inte är lika enkelt att rådda runt som en lägenhet i storstan. Men det ger många nya fina inslag till bloggen. Ett gammalt hus har en del saker som måste åtgärdas och det leder till andra förvecklingar.

Att en kändis flyttar tillbaka undgår få, särskilt inte efter att lokalpressen har skrivit om det. Alla är dock inte lika nöjda med att ha henne tillbaka i området. Det trillar in hot på mejlen och hon får en märklig känsla av att någon har varit inne i huset. Barndomens och uppväxtens minnen pockar på och behöver bearbetas. När hon börjar fundera och ställa frågor kring vad som egentligen hände när grannes dotter Ida dog, strax efter Liv flyttade, så händer det fler och fler märkliga saker.

En så springer hon (förstås) på sin ungdomskärlek, Frans.

Jag förväntade mig kanske en feelgoodbok om en kvinna som bryter upp, bryter ihop och går ut ur allt så mycket starkare och lyckligare. (lite kliché, japp!) men denna boken är inte alls det. Det är mer en feelgood/mysdeckare. 
Den är svår att sätta fingret på och det finns så många olika vändningar.
En mycket bra bok, tycker jag. 


Boken är utgiven av Lind & Co
ISBN 9789177798224