Mitt hemliga liv av Jenny Fagerlund

Moa arbetar på en auktionsfirma i Stockholm och bor tillsammans med Ruben som reser fram och tillbaka till Milano med sitt jobb.
Hon ärver en stor, gammal lägenhet på Södermalm efter sin farmor. Den är lite sliten och full med gamla grejer. Dessutom får hon ansvaret för farmors hund, Iris, som sörjer sin matte. Eftersom Ruben inte gillar varesig gamla grejer eller hundar är Moas första tanke att sälja lägenheten och låta sin pappa ta hand om hunden.

Men efterhand hon plockar bland farmors grejer så känner hon sig mer och mer hemma. Är det verkligen i en nyproducerad lägenhet på Gärdet hon vill bo, eller här? Med blommiga tapeter, en gammal eldstad och rosa sammetssoffa… Med en fantastisk takterrass och trevliga grannar. Hon börjar sakta bygga upp ett eget liv, på sina egna villkor. Men hur ska hon kunna förklara det för Ruben?

En dag ligger ett ofrankerat kuvert i hallen när hon kommer hem. Det är från Farmor och Moa inser att hon inte är den enda som burit på hemligheter. Farmor ger henne dessutom små uppdrag som hon måste klura på.

Jenny har skrivit ännu en varm feelgoodbok med värme och charmerande relationer. Om hemligheter, sorg, kärlek, vänskap och släktskap. Och framförallt; Om kraften och modet att göra det som är rätt för en själv, även om det inte är den enklaste vägen att gå.


Boken är utgiven av Norstedts förlag
ISBN: 9789113107387