Bränn allt som var av Eva Gussarsson

Felicity är på flykt från hemska minnen från mannen hon levde med. Det var en ödeläggande brand som hon överlevde, medan han dog. Eller gjorde han verkligen det?
Hon känner sig jagad och förföljd, och tycker sig se att han står i skuggorna.
Hon gömmer sig i ett trädgårdsförråd i en småstad, ingen vet vem hon är. För att ha råd att handla lite mat så städar hon, mot ett kuvert kontanter, på ett kontor om kvällarna och gör sitt bästa för att undvika människor.

På kontoret jobbar Marilyn. En ensam medelålders kvinna som bara vill bli sedd och bekräftad. Hon lever för sina växter och utnyttjas av chefen, sin ungdomskärlek, på många olika sätt.

Deras kontakt inleds via lappar på Marylins kontor. Felicity vattnade hennes blommor och föll inte i god jord, så att säga. En kväll möts de av en slump och en försiktig vänskap spirar, trots åldersskillnaden. Båda Felicity och Marilyn har upplevt mycket tragiska händelser och på nåt sätt stärker de varandra.

Det är en spännande bok om att bryta upp, lämna det gamla bakom sig och våga börja om.
Karaktärerna är så bra beskrivna att det är lätt att känna sympati för dem och det går att känna deras ångest och rädsla genom sidorna.

Jag skulle gärna veta vad som händer efter det oväntade slutet!

Boken är utgiven av Bokförlaget Semic
ISBN: 9789155268169