Låt havet läka dina sår av Maria Arvidson

Em blev osams med sin familj och reste till Australien för att komma bort och att komma hem. Hon möttes upp av sin sedan länge sedan brevvän och själsfrände; Neil. Även om han ofta bad henne om det, så vägrade hon kontakta sina föräldrar. Inte ens när det obegripliga, oerhörda hände och allt rämnade för henne.

Nu är hon tillbaka i Sverige, men ingen vet att hon är här. Hon har fått låna en stuga vid Roslagskusten av en man hon mötte av en slump i Melbourne, strax innan hon skulle åka hem igen. Det är bara en liten stig ner till havet som alltid gett henne kraft. Här kan hon landa och försöka bearbeta det som hänt samtidigt som hon försiktigt ska försöka återknyta banden till familjen. Det är inte helt enkelt, då hon känner sig sviken. Men med brodern Nicklas hjälp så trevar hon sig fram och hittar sakta tillbaka till föräldrarna.

Det är precis i tid för ännu en ny sorg. Hennes pappa är svårt sjuk och det känns viktigt att förlåta innan det är försent.

Boken är skriven i nutid och undan för undan får vi reda på vad som hände i Sverige, hur hon träffade Neil och hur hennes tid i Australien var. Och varför den tog abrupt slut. Vi får även vara med när hon med hjälp av tillbakablickar och barndomsminnen återknyter kontakten med familjen. 

Boken är en varm och gripande berättelse om sorg, kärlek och försoning som ofta leder till tårar. Det är mycket motgångar, men hoppet finns där liksom det är tydligt hur naturen har sin läkande kraft. Så fina miljöbeskrivningar och varma personporträtt. Jag gillar att tillbakablickarna, hennes tankar är i kursiv stil.
En mycket start debutbok!


Boken är utgiven av Virens förlag
ISBN: 9789198637137