11 nätter före jul av Anna Fredriksson

David är mitt uppe i karriären. Han har precis fått jobb som frilans på en redaktion och ska skriva om Divorce day.  Själv är han lyckligt gift med Erika och tillsammans har de två fantastiska barn i förskoleåldern.

I sin research hittar han på en relationssite ett inlägg om sin egen stressiga dag. Det är en text om hans vardag och hans eget äktenskap, det råder ingen tvekan att det är hans fru som skriver och målar upp en bild så långt ifrån hans egen. Hon verkar vara så olyckligt att hon tänker lämna honom, på Julafton av alla dagar. Hon skriver att allt pusslande med barnen, arbete, vabb, familjeliv så har han bara förverkligat sina egna drömmar och inte alls lyssnat till hennes tankar.
Hela hans värld går under. Hur ska han kunna rädda det här? Ju mer han läser desto mer desperat blir han. Han skriver en kommentar till tråden, som Rudolf. Kanske kan han övertala henne att omvärdera sin man? De fortsätter skriva till varandra och även om han vet vem han skriver till så är hon en främling, Rudolf, för henne.

Kan han rädda sitt äktenskap? Han har elva dagar på sig…

Det är en relationsberättelse från ett samliv där kommunikationen gått förlorad i vardagen. 
Jag gillar att både David och Erika får ta plats i boken och jag känner och förstår dem båda så väl. Det är inte en klassisk julbok, även om det utspelar sig i julstressen.

Mycket tänkvärd bok!


Utgiven av Bonnier Bookery
ISBN: 9789188835031