Bestraffaren av Pia Kask

Två ungdomar har hittats mördade och när så ett tredje offer, en ung kvinna, hittas svårt skadad så inser polisen att det är en seriemördare de letar efter. En som stryper sina offer med ett läderbälte med det är det enda som binder offren samman. Polisen hittar inga uppenbara kopplingar mellan ungdomarna.

På en sunkig bar i Wästholm har de sina möten; Henrietta Rollins och Hannah Fors. Henrietta är en törstig, frispråkig kriminalare som håller TV-kriminalaren Columbo som ideal, där hon går i sin beigea långrock och mer än gärna dricker whiskey.
Hannah är något yngre och bedriver någon form av privatspaning åt ”Henry”. Hur hon får tag på informationen vill hon inte berätta och det är kanske lika bra det ibland…

Hanna skakar fram en mycket svag tråd som binder de drabbande familjerna samman.
När hon nystar i den så hittar hon en möjlig länk som leder över 20 år tillbaka i tiden. Är offren en hämnd för något som hände då? Men… Det är så mycket som inte stämmer eller hör ihop.

Då – för 20 år sedan- är en tid som Hanna själv vill glömma, att hon har flytt något är uppenbart. Hannah börjar känna sig förföljd av människor från sitt förflutna, en verklighet som inte får komma fram.
Första gången de möttes, strax efter Hannah kom till Wästholm, plockade Henrietta in henne till stationen. För att rädda sitt eget skinn hjälpte hon Henrietta att lösa ett försvinnande.

Det är en intressant bakgrundsberättelse kring Hannah som växer fram som person bit för bit genom hela boken. Jag ser snabbt en koppling, som jag får revidera och göra om vid flera tillfällen. Snyggt skrivna vändningar!

Det ska bli intressant att följa Rollins och Fors i kommande böcker. 
Ännu en stark debutbok. Så roligt!


Utgiven av Hoi förlag
ISBN 9789176971871