Kupade händer av Ulrika Ingemarsdotter

När Fredrik slutat gymnasiet tar han tåget från Göteborg till Paris med inget mer än det som ryms i väskan på ryggen. Trots att han inte kan språket, får han snabbt jobb som diskare. Där möter han Rosa och tillsammans bygger de en familj. Efter ett par år flyttar de till Sverige för att plugga och ta hand om sin växande familj. När erbjudandet om att arbeta i Indien kommer, så tar de möjligheten och flyttar dit med sina fyra barn. Där möter de både djup vänskap och den svartaste sorg, som binder samman familjen än mer. Nästa flytt går tillbaka till Paris och det är där familjen grenar ut sig i takt med att barnen växer och skaffar egna familjer.

Fredriks son David, blir många år senare tillsammans med Hannah, som har en dotter som heter Lily. Hon har en särskild gåva att se det som hänt, och det som ska hända. Och har på ett barns sätt väldigt lite förståelse över att det hon säger skrämmer de andra.

Det är en lågintensiv berättelse som följer tre generationer i en familj med massor av kärlek och värme. Men också med mycket sorg och svåra upplevelser. Skräck kommer i många skepnader.
Det är en vacker bok, skriven med en närhet som gör att det känns riktigt äkta och upplevt.

Ibland har jag svårt att hålla isär alla människor, för de blir många när familjen grenar ut sig och alla är lika viktiga. Jag hade gärna haft ett släktträd på insidan av pärmen, för att kunna hålla isär dem.


Boken är utgiven av Visto förlag
ISBN: 9789178853151