Kunde varit vi av Pia Hagmar

Johanna jobbar som journalist på en lokalstation i Dalsland. Hon bor ensam i ett litet torp i skogen och har sin häst Lady i stallet som ligger i närheten. Där spenderar hon många av veckan timmar tillsammans med sin kompis Maja.

Anna har flyttat tillbaka till bygden med sin familj och söker stallplats. Hon känner Maja sedan skoltiden och bjuder hem de båda tjejerna på middag. Patrik, Annas man, är inbjudande och lockar fram känslor hos Johanna som hon inte haft på länge. De två inleder en kärleksaffär och Johanna njuter av att vara uppvaktad och älskad, samtidigt som hon skäms.

Midsommar firas i Anna och Patriks hus och det är många gäster. Johanna tycker det är lite olustigt att åka dit, men det är så många människor så hon hoppas att det inte kommer märkas att hon har ett förhållande med Patrik. Efter en lyckad fest så vaknar hon totalt bakfull.
Telefonen är full av meddelanden, det har ringt massor. Hon måste åka och jobba, för det är stort pådrag och sökande efter ett barn som har försvunnit. Först när Johanna kommit fram till gården där alla samlats inser hon att det är Anna och Patriks hus och att det är deras son som saknas.

En spännande bok som långsamt jobbar sig upp från en vardagsroman till en psykologisk thriller. Det är en vardag som skulle kunna hända vem som helst, och det är nog en del av det som gör det så obehagligt. Vänskap, rädsla, ensamhet, sorg och kärlek. Förbjuden kärlek. Det händer så mycket och många känslor som hålls under fasaden, det är svårt att veta vem som är skyldig. Välskrivna miljöer och karaktärer men jag upplevde att kapitlen kändes väldigt långa.


Boken är utgiven av Stellar förlag
ISBN: 9789188981011