Oliver Fröjds filosofiska betraktelser av David Stenfelt

Tillsammans med sin husse diskuterar hunden Oliver Fröjd livets alla frågor, stora som små. De besöker den lilla ön Blå Pellevinken- Lycksalighetens ö, som ligger i en småländsk sjö. Ämnena de berör är vitt skilda och det är allt från vardag till djupa ämnen inom både psykologi, ekologi och teologi.

Det är bitvis underhållande och utvecklande, men jag tycker att jag har läst mycket förut i andra sammanhang. Frågan är det som är viktigt, inte svaret.
(Målet är ingenting, vägen är allt” som Robban Broberg sjöng i slutet på 80talet.)

Kärleken mellan husse och hund är stor. Det är en bearbetande text om barndom, sjukdom, sorg och glädje. Att ta sig igenom och överleva. Vad ska man välja mellan det invanda och trygga eller att våga ge sig ut och upptäcka nya saker?

Språkmässigt är det mycket upprepningar, jag saknar flyt i texten. Men det är en svår konst att skriva dialog och denna bok innehåller mycket av det.
Jag har personligen svårt för talande djur. Att prata med sitt djur är en sak, men jag förstår inte tanken med att det blir djupa dialoger. Eller som här, när det är hunden som för samtalen och tankarna framåt.


Boken är utgiven av Förlagshuset Siljans måsar.
ISBN: 9789188097828