Flickan som aldrig dög av Lotta Lundh

Vad händer med ett barn när vuxenvärlden sviker?
När ett barn gör allt för att duga inför föräldrarna, men det aldrig riktigt räcker?

Det här är Lottas berättelse.

Hon har vad många andra ser som framgång; En bra utbildning och arbete utomlands med de sociala poäng som det ofta ger. Hon är gift och har barn. Hon är även en uppskattad författare.  
Men vad finns bakom ytan? Det som många gärna gömmer undan berättas här rakt och ärligt.

Hur hon som barn försattes i situationer som inga barn ska behöva uppleva, det gav ärr för livet. Uppväxten saknade den trygghet som föräldrarna borde gett, hon kände sig oönskad och sökte uppskattning i helt fel situationer och sällskap. Det ledde till ångest, självmedicinering, självskador och flyktbeteende. Hon drog utomlands, men det går inte att fly bort från sina tankar och erfarenheter.
När hon senare möter en terapeut som hjälper henne att bearbeta det hon varit med om så vänder det. Hon tog sig upp från botten och lyckades vända på sitt liv och sitt mående. Även om hon fortfarande kämpar i situationer som uppstår.  

En mycket stark berättelse om ett samhälle som sviker. Boken är väldigt självutlämnande och emellanåt väldigt tung läsning. Det kräver styrka att berätta. Att våga säga och våga stå för sitt eget värde. Framförallt visar den att det går att ändra på sitt liv även efter traumatiska händelser.
När jag läser om barn som far illa så blir jag alltid tårögd, även om jag vet att det blivit bra tillslut.

Två kronor per såld bok går till den ideella föreningen SHEDO som vill sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende.


Boken är utgiven av Vintergård förlag
ISBN: 9789198560060