Bokcafé & Bistro Hållplatsen av Monica Folkesson

Karin och Maria är systrar och i början på 80talet åker de på sin drömresa- en roadtrip i USA. Under fyra månader upplever de äventyr, öppna vägar, nya erfarenheter och kärlek. När de stannar i Minneapolis så hamnar de på Books, Hope & Happiness, som är ett omtyckt bokcafé med mycket välbesökta berättarkvällar. Systrarna återkommer dit kväll efter kväll och gillar variationen av de Storytellers som står på scen och berättar öppet och hjärtligt om sina egna liv och erfarenheter.

Tillbaka i Göteborg så får systrarna möjlighet att skapa något liknande själva. Efter mycket planerande och hårt slit öppnar de Bokcafé & Bistro Hållplatsen. En oas för de som vill umgås, ta en kopp kaffe eller en enkel lunch. Det blir ett mycket populärt ställe.

För Karin och Maria rullar livet på. De driver sitt café, träffar kärleken och får barn. Det är ett lyckligt liv, men så slår katastrofen till och sorgen är total.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om boken.
Det är en berättelse om livet, om hur det finns saker som av tillfälligheter kan leda in oss på nya vägar. Om kärlek, glädje, utmaningar, sorg och hopp.
Bitvis är boken seg och det är väldigt mycket text om ingenting. Det är mycket detaljer som hade kunnat skrivas ihop en del för att få historien att rulla på bättre, samtidigt känns det som en dagboks-bok med mycket stort djup och eftertanke.
Jag är kluven.


Boken är utgiven av Visto förlag
ISBN: 9789188769213