Pensionat vänner : en naken skåning av Helen Billinger

Lena driver ett pensionat som är lite annorlunda. Alla boende hjälper till med matlagning, städning och allt annat som hör ett stort hus till. Några stannar en natt eller två, andra bor där mer eller mindre permanent. Många återkommer i perioder. De blir som ett gäng sammansvetsade vänner.

Och allt började med en dröm som Lena hade. En dag så fick hon syn på huset från drömmen, om än i ett bedrövligt skick, och hon letade rätt på ägarinnan, åldrige Harriet. Hon har inte varit i huset på många år, men har bestämda åsikter om vad som krävs för att Lena ska få köpa det. Sidostoryn som vi får följa med på om hur det gick från dröm till verklighet, är i sig en underhållande historia där Lena beskriver sin vision om pensionatet.

Under den vecka vi får ta del av händer det massor. Måns, den nakna skåningen, är här för första gången och hans första entré i frukostsalen håller på att förstöra allt. Men bland vänner, även de man inte mött förut, får man en andra chans.
Det är en historia med både humor, värme, djup och allvar. Om relationer, vänskap, personlig utveckling och kärlek.  Och om att våga satsa på sin dröm, bokstavligen.

Jag gillar alltid böcker som pendlar mellan dåtid och nutid, även om det här bara skiljer fyra år. Vissa delar hade kanske behövt kortas ner, allt behöver inte skrivas ut, men det är överlag en trivsam bok. Ett ställe jag skulle vilja besöka.


Boken är utgiven på Nicole publishing
ISBN: 9789198544763