Mot toppen Armand Duplantis av Andreas Palmaer och Henri Gylander

Armand Duplantis är stavhoppsstjärnan som tog Sveriges friidrott med storm för ett par år sedan. Hur gick det till? Detta är en första bok som ingår i, vad som planeras bli, en lättläst bokserie i serieformat, om sporttalanger och deras väg mot toppen. Vi börjar alltså med Mondo, stavhoppstalangen som knäcker rekord efter rekord.

Armand kommer från en sportig familj. Hans morfar LarsÅke var svensk mästare i stavhopp och hans mamma Helena var en sjukampstalang. När hon flyttade till USA för att plugga mötte hon Greg, som då ingick i USAs OS-trupp i stavhopp. Greg blev senare pappa till Armand och hans syskon.

Boken berättar hur lillebror Armand blir lite avis och sporrad av storasyskonen och vill vara med och leka och tävla. Envis är han och ger inte efter för motgångar, men det är ju det som gör att han blir så himla bra. På tomten utanför huset har de en egenbyggd bana och eftersom Armand bara var fyra år, så hoppade han i början med en sopkvast. Hur är det sen att vara 17 år, en junior, och ge sig in och tävla med sina idoler?
Han har genom åren tagit många rekord, som står sig än idag. Han är omtyckt, hyllad och prisad med både bragdguld, Jerringpriset och innehar världsrekordet både ute och inne.

Förutom Armands berättelse så finns det massa kul fakta om stavhopp och allt är berättat i ett lättillgängligt serieformat. Så bra!


Boken är utgiven av Bokförlaget Hedvig  
ISBN: 9789179710200