Vindens hemlighet av Eva Hilden

Tolvåriga Ester och hennes pappa ska vara ute i stugan hela sommarlovet, för första gången sedan  mamma dog. Hon tycker om stugan, som en gång var mormor och morfars stuga, men det händer inte så mycket där. Och det blir konstigt när någon saknas. Pappa är också ledsen och allt är bara så konstigt.

Det blir inte alls som Ester tror, utan hon ser märkliga ljus och hör konstiga ljud. Hon lockas upp till husets vind och hittar sin mammas dagbok som är skriven när mamma hade sommarlov när hon var 12. Den är en spännande läsning och hon känner sig nära sin mamma, som en jämnårig kompis. 

Det är någon, ett ljus eller ett ljud, som leder Ester på nya stigar och hittar nya saker, som alla verkar ha en koppling till hennes mamma. En dag så viskar träden fram henne till en öde stuga, som står väl gömd inne långt in i skogen. Men hon verkar inte vara ensam att vara där. Vem är det mer som smyger dit?Boken tar upp saknaden efter en mamma och fru på ett fint sätt och visar på att alla hanterar sorg på olika sätt. Det är en spännande bok med fina beskrivningar av både personer och miljöer. Nervositeten när Ester ligger där tryckt mot marken och försöker gömma sig utanför ödehuset- den känns! Det är bra skrivet. 


Boken är utgiven av Idus förlag
ISBN 9789189147652