Dragoner av Gertrud Hellbrand

Mira kommer från den lilla byn Hedsbro i Östergötland, men flyttade till Lund direkt efter gymnasiet. När hennes morfar hittas död hemma i köket visar utredningen på att han druckit för mycket, ramlat och slagit i huvudet. men Mira tycker inte det känns riktigt rätt eftersom hennes morfar inte var någon stordrickare. När sedan Miras yngre syssling, Ville, försvinner så börjar Mira bli misstänksam. Hänger de båda händelserna ihop? 

På granngården driver Jerry och Patrik en hästgård med uppfödning av tävlingshästar. Ville arbetade hos dem, i stallet. Det är ett hårt slit för att hästarna ska bli allra bäst och ge stora inkomster. Patrik och Mira växte upp tillsammans och hade förr en nära kontakt men allteftersom åren har gått så har kontakten minskat, särskilt sedan Mira flyttade.
På gården bor även Patriks mor, Nanna, som var ett stort stöd för Mira när hennes egen mor dog. Nu när hon är tillbaka i hemorten springer Mira även in i Adam, hennes pojkvän som hon lämnade när hon flyttade till Lund. Vågar hon fortfarande lite på honom?

Boken är spännande och dramatisk fylld med kärlek, otro, svek och svartsjuka. Och hemligheter. Massor av hemligheter! Jag gillar att boken delas upp mellan olika berättare, som ger sitt eget perspektiv på olika händelser. Det är trovärdigt, ger många nya trådar att följa som gör det hela extra spännande och lämnar för en mycket oviss utgång.
Jag har ingen erfarenhet av hästmiljöer, men det miljön är trovärdigt och levande. Och hästarna är en miljö, berättelsen handlar om relationerna mellan människorna som bor på gården och de som lever i deras närhet. Jag gillar att det inte klampar in någon polis eller kriminalare och tar över, utan det är Mira som hela tiden är i centrum.

Magiskt att kunna skriva en bok som hela tiden lyfter och målar fram landskap och personer på det här sättet. Språket är drivande och det känns som att takten ökar ju längre in i boken jag kommer. Snyggt! Hoppas nästa del kommer snart! 


Boken är utgiven av Harper Collins
ISBN: 9789150963458