Honungsapan av André Catry

En massiv cyberattack släcker ner hela internet, samtidigt som Amazons och Microsofts datacenter utplånas. Både här i Katrineholm och övriga Sörmland. Hela landets elnät slås ut. Sverige är verkligen illa ute!
En container med all backup för svenska myndigheter är stulen och det ser ut som Ryssland tänker angripa Gotland. Regeringen står utan kommunikationsmöjligheter och allt är verkligen rörigt. När elen och nätet åter kommer igång sprids en deep fake-video där det ser ut som att statsministern hyllar Ryssland och anklagar USA för spioneri. 
Finns det möjligen en mullvad i riksdagshuset? 

KSI-agenten MAC är en kvinna med både talang och kontakter. Tillsammans med en våghalsig militär, en hacker och en kvinna i Putins hov kämpar hon för att förhindra att det värsta ska ske. Går det att undvika ett krig? Och hur ser ett krig ut idag, egentligen? 

Mina tankar
Att läsa boken bara ett par dagar efter den stora cyberattacken som släckte ner bland annat Coop under ett par dagar gav en märklig tyngd. Sverige ÄR sårbart.
Det är massor av snabb action och mycket snygga detaljer. Det är verklighetsnära, realistiskt, brutalt och har en hel del intressanta personer som jag gärna skulle möta igen. I bokform. 🙂
En bok jag gärna skulle se som film. Vilka häftiga scener! 


Boken är utgiven av Southside stories
ISBN: 9789189318021


Kontoret för särskild inhämtning (KSI) är ett underrättelseorgan och en del av den svenska Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST). KSI arbetar med HUMINT (personbaserad underrättelseinhämtning), ett begrepp som bland annat innefattar användandet av infiltratörer, mot utländska förhållanden. KSI är inte en öppen organisation. Namnet på nuvarande KSI-chefen liksom hela namnet på alla andra anställda är sekretessbelagd.

Information från Wikipedia om KSI.