Bokbussen kommer vid midnatt av Sofie Axelzon

I den lilla byn Sidhäll ligger det lilla biblioteket i den gamla prästgården. Det är inte så välbesökt och nu hotas de av nedläggning om de inte lyckas öka utlåningen. Kommunalpampen har andra planer för pengarna som är vikta för bibliotekets budget.
De tre anställda, Lisa, Eva och Kåge är tre helt olika personligheter som vi får följa även på det privata planet med familjer, ensamhet, hemligheter och vardag.
De kommer med mängder av ideer och gör verkligen allt för att behålla sina arbeten. Tillsammans så får de fart på bibliotekets siffror och allt ser ut att gå vägen, men inte då! Byn går in i en helt ny vardag. Tillsammans med ett hemligt bokälskande sällskap, motvilliga ungdomar och en gammal dansbandsbuss så sker förändringar i byn. 

Det är en rolig feelgood med många svängar. Karaktärerna är trovärdiga och lagom tillspetsade, jag vill lära känna dem mer. (Alla utom Lisas make, honom är jag gärna utan!)

Jag gillar att berättelsen är byggd på en sann historia, om ett nedläggningshotat bibliotek i Ramsberg. Det gör att det trots vissa skruvade delar, känns trovärdigt, genomförbart och intressant att läsa om. Det är lite för många referenser till andra böcker, men de arbetar ju iochförsig på ett bibliotek. Jag tror dock att det hade funkat att dra ner lite på tipsen.

En händelserik, rolig och underhållande bok som ger mersmak och längtan till nästa bok.


Boken är utgiven av Lind & co
ISBN: 9789179035648

Bokbussen kommer vid midnatt av Sofie Axelzon