Skyddsängeln av Sofie Sarenbrant

Det här är den nionde boken i serien om Emma Sköld.

Det har gått sju månader sedan Krille försvann strax innan hans skulle vittna i en rättegång. Ingen vet om han fortfarande lever, men Emma tänker inte ge upp letandet. Hon tänker hitta honom- död eller levande! 
Emma och Nyllet har fått en bra balans i tillvaron, som kollegor och i samarbetet kring barnen. Mycket tack vare Nora, Nyllets nya kärlek, som är hans gamla psykolog och Emmas nuvarande. Det är dock inte helt okomplicerat och Nora känner sig osäker på tillvaron. Hur blev hon så intrasslad i det här?  
På stationen tar jobbet aldrig slut. Polisen hittar en äldre död man på ett ödelagt mentalsjukhus och det är upp till Emmas grupp att utreda vad som hänt. När mannens identitet framkommer har fallet Emmas odelade uppmärksamhet. 

Är personen som övervakar dig den du borde frukta allra mest, eller är det i själva verket din räddande ängel? 

***
Jag förstår varför Sofie vinner priser med sin serie om Emma. Så bra och fylld med detaljer. Det gillar jag. Boken är lika spännande som resten av serien. Liksom tidigare böcker tar även denna bok upp aktuella samhällsproblem. Här är det ensamhet, missbruk och nedmonteringen av psykiatrin. Har jag förstått rätt så är serien under inspelning till en TV-serie.  DET ser jag fram emot!

Här är mina tidigare recensioner i serien. Ha i tanken att mina recensioner har utvecklats. 😉
Jag kan inte förstå varför jag missat del 7?

Vila i frid – del 1
Andra andningen – del 2
Visning pågår – del 3
Avdelning 73 – del 4
Tiggaren – del 5 & Syndabocken– del 6
Mytomanen – del 8


Boken är utgiven av Bookmark förlag
ISBN 9789189298019