Tidssvävarna av Anette Junie Holmström

När NB berättar att han har uppfunnit en tidsmaskin så har de andra i gänget svårt att tro honom. Är det ens möjligt? Så berättar han att han sett ett tonårsgäng som försvann i Slovenien för över 20 år sen så blir det genast mer intressant. Pål, Musse och Molly funderar över hur det går till? Och vad var det som hände då, för 20 år sen.

Pål och hans pappa ska på tältsemester i de Slovenska bergen. I samma område som ungdomarna försvann!  Superspännande tycker alla fem kompisarna. Väl på plats så händer det en hel del massa konstigheter kring Pål. Han känner sig hela tiden iakttagen och han ser fotspår i askan.
Det finns en parallell berättelse om en rätt obehaglig figur, som kanske är svaret på allt konstigt som händer. Men hur är det möjligt?

En bok till ungdomar om vänskap, mod, rädsla och lite övernaturlighet. Om du hade möjlighet, skulle du ge dig tillbaka i tiden för att rätta till det som du tycker har blivit fel? 
Det är rätt mycket information kring var och en som jag tycker känns överflödiga. Jag upplever det som rörigt och hade önskat att det lämnades lite mer öppet. Fast å andra sidan så är jag inte direkt målgrupp, så det är kanske bra att det står med vissa förklarande utläggningar. Boken är spännande och underhållande. 


Boken är utgiven hos Visto förlag
ISBN: 9789178851775