En bättre människa av Eli Åhman Owetz

Välkommen tillbaka till Söderberga!
Denna gång får vi följa med Kicki som är byns frisör. Hon singel, gillar karlar och blir ofta  förälskad, men tror inte på det där med tvåsamhet. Hon väljer ofta väninnorna före sin mor, för hon tycker inte om mammans nya man. Mamman tycker i sin tur att Kicki är egoistisk. När Kicki återigen väljer vännerna och mamma dör oväntat just den helgen, så blir sorgen stor och skuldkänslorna tunga. Tänk om hon ÄR egoistisk?

När Kicki fyller femtio bjuder hon in till stor fest. Hon önskar sig bara två saker. Ett riktigt gott italienskt rödvin och tips på hur hon ska göra världen bättre. Med hjälp av vännernas alla ideer så har hon har siktet inställt på att bli en bättre människa. Och lovar att inga nya män ska få störa, tills hon nått sitt mål. Då dyker grävmaskinisten Nicke upp och frågar om han får hyra hennes gästrum när han jobbar i området. 

Jag gillar att komma tillbaka till Söderberga och träffa de gamla vännerna på nytt även de i Grävlinge. Det är en härligt rolig feelgood, med ett stråk av sorghantering och eftertänksamhet. Att leta reda på sig själv och våga bli vuxen (fast man fyllt 50!) är kanske inte alltid så enkelt. Bokens karaktärer lever sina egna liv och jag tycker om att de finns med i kulisserna i varandras böcker. Det finns fördelar med att läsa dem i ordning.

Här är mina recensioner:
En sommar på Luffen
Böckerna om Anna-Lisa
Brevvännerna
Renoveringsobjekten


Boken är utgiven av: Harper Collins
ISBN: 9789150964875