På djupt vatten av Ellinor Wessel

Det här är del två i en serie. Jag har inte läst del ett och ibland känns det som jag saknar lite information. Men jag tycker ändå att jag fick ett bra helhetsperspektiv om händelsen som ledde fram till denna boken.  

Boken utspelar sig ungefär ett halvår efter en kidnappning av Johan, som handlar med exklusiva bilar, och hans flickvän Emily. De tog sig därifrån och håller sig gömda på Spaniens solkust. Känslan av att de är förföljda gnager i Emily.

När de ringer från Sverige och berättar att Emilys syster Lykke har begått självmord, så beger hon sig hem för att närvara vid begravningen. Hon har dock svårt att tro att det verkligen är ett självmord och vill ta reda på sanningen, innan hennes bipolära diagnos tar över av den stressade situationen.
Samtidigt åker Johan till Almedalen för att delta i en debatt om laddbara fordon. Mitt under samtalet skapar ett gäng miljöaktivister stort tumult som överskuggar hela debatten.   
Finns det ett samband? 

Anna, vid polisen, får hjälp av sin före detta kollega Thomas för att ta reda på vad det är som egentligen händer. 

En spännande och fartfylld bok om brott som pågår i det dolda. Både miljö och personer är detaljerat beskrivet. Det är lyxiga bilar, psykisk ohälsa, drama och kärlek.


Boken är utgiven av Bookmark förlag
ISBN: 9789189298149