Svart sol av Andreas Norman

På Mälarsjukhusets psykiatriska avdelning säger en kvinna att hon måste ut för att förhindra ett terrordåd. Hon är tvångsintagen och enligt läkarna psykotisk och inget av det hon säger tas för sant. 

Det här är tredje boken om Bente Jensen. Hon leder en grupp vid SÄPO som arbetar med information mot svenska högerextremister, till sin hjälp har hon en avhoppare som infiltratör. Det går rykten på nätet om en kommande attack och Bentes arbetslag har fått upp spåret på en liten sär-samling inom vit makt. Går det att hindra en attack som kommer förändra Sveriges hela framtid? 
Inget går som planerat, för hotet visar sig ligga långt närmre än de trott. Hela Bentes tillvaro rasar och istället för att fly går hon själv in i närkamp med fienden. 

Det är en intensivt och spännande. Vem kan man lita på? Personer och miljöer är detaljerade och det känns både levande och trovärdigt. Vem är vän och vem är fiende? Var går gränsen mellan kärlek och hat? Mellan vänskap och politik?

Och vågar någon tro att den där galna kvinnan på psyk, har någon substans i sitt påstående? Klockan tickar… 


Boken är utgiven av: Albert Bonniers förlag
ISBN: 9789100177515