Daireens hemlighet av Rebecca Dahlgren

Det här är uppföljaren till Den dolda vägen. 

Sägnerna säger att demonerna en gång härskade över land och hav. De tvingades bort från världen med magi och trollkraft, när människorna kom. Men ingen magi varar för evigt.. 

Daireen mår inte bra. Ibland svartnar det för ögonen och det låter som nån pratar med henne. Hon som inte har gåvan om fåglabud, som sin bror Eamonn, blir rädd och osäker; Tänk om hon håller på att mista förståndet. I flera dagar har hon varit på flykt från hemmet, för att inte vara i vägen för de andra. 
Garbhan hittar henne under ett träd i skogen, rädd och trött. Han tror att Keelan, en av bundsförvanterna på Gotland och Keelan, då han gissar att att mannen ifråga kan ge svar på hennes problematik. Han ger inga svar, utan skickar dem vidare till Norge för att söka efter Trym. Det är en spännande resa som ger henne många överraskningar, men också svaren på hennes funderingar. 

Vad händer hemma då?

På Irland så händer det märkliga saker och fler och fler demoner dyker upp. Kan det ha med Samhain, det keltiska nyåret att göra? När Eamonn pekas ut som den som hjälper alla demoner mellan världarna, tar allt lite extra skruv. Är det någon som har ett ansvar i det här, eller är det Eamonns krafter som väktare och bundsförvant som lockar hit demonerna? 

Boken är fylld med äventyr, magi, demoner, vänskap och kärlek. Och vilket slut!

Jag gillar att det är fokus på det som är gott och inte på att besegra det onda, även om tonen är aningens mörkare än i förra boken. Språket och skrivtekniken har förbättrats en hel del sen första boken, även om det fortfarande är en del saker som behöver petas lite till i. Men det kan man enkelt ha överseende med. 



Utgiven av Vulkan förlag
ISBN: 9789189335813