Julstök i Halleholm av Ruth Kvarnström-Jones

I det mysiga samhället Halleholm, på lagom avstånd från Stockholm, driver Lovisa sitt café. Hon trivs med tillvaron och ser ljust på framtiden tillsammans med Alex.
Julen är på ingång och snön lägger sig som ett täcke över staden. 
När Alex mamma Desiree får bröstcancer, så väller jobbiga, obearbetade minnen från barndomen upp hos Lovisa. Hennes inställning till cancerbehandling, präglat av ett barns vinkel, håller inte onkologen Axel med om. Det ställer till det en del. Kan Lovisa komma över sin rädsla och saknad av sin syster, eller är det här slutet för hennes kärlek till Alex? 

Boken är fylld av kärlek, sorg, familjehemligheter, minnen och återföreningar.  

Det är tur att boken inleds med en presentation av alla karaktärer, för det blir lite rörigt med alla i släkten Halleholm. Familjen är stor och har många grenar som alla på nåt sätt är en del av. Det kan vara så att jag inte riktigt hänger med i svängarna, för att detta är den andra boken i serien och jag inte läst den första; Lovisas val. Men det är många personer som tar plats.  Boken är varm och mysig, även om jag tycker det är jobbigt att läsa om cancer. Denna jäkla sjukdom som ställer till det på så många sätt, för så många och är aningens för nära i mitt liv. 


Utgiven av Printz publishing
ISBN: 9789177712909