Jul i Fågelkärr av Ann-Charlotte Persson

Emma driver ett populärt kafé i Notting Hill. Hon är lycklig tillsammans med Carter, som är fotbollstränare i toppskiktet. Han är snygg och karismatisk, men ganska bekymmersfri och har en märklig relation till sin exfru.
Under förberedelserna inför jul får hon besked att hennes älskade gammelmoster Fanny har ramlat och hamnat på sjukhus. Allt ställs på ända. Hon måste åka hem, men vem ska ta hand om kaféet under tiden? Carter kommer med en lösning, även om Emma inte tycker att den är optimal så får den duga.

Väl hemma i Fågelkärr så möts hon av ett hus som inte är så fint som det brukar så hon tar tag i både städning och julstök. Hon vill ha huset i toppskick när Fanny kommer hem från sjukhuset. Till sin hjälp har hon barndomsvännen Sara med sonen Axel och grannen Niklas som nyss blivit lämnad av sin fru. Hon försöker också få kontakt med sin moster Susanne, men det är inte så lätt. Familjens historia är komplicerad och full av hemligheter.
Så står han plötsligt i snön utanför dörren i Fågelkärr; Carter. Det är en inte helt välkommen överraskning för Emma. 

Det är en fantastisk kärleksfull berättelse med härliga karaktärer, fantastiska miljöskildringar och en aning komplicerade relationer. Tänk vad människor bär i hemlighet och så besvärligt allt kan bli.  Boken är en perfekt julbok, uppdelad i 24 kapitel. Går alltså alldeles utmärkt att läsa som kalenderbok, om man orkar vänta.. 😉
Jag ser fram emot att läsa fortsättningen.  


Boken är utgiven av Lind & co
ISBN: 9789180181389