När kärleken väljer av Pernilla Lindroos

Maja har en trettioårskris som lixom inte går över. Hon tar alltid fel beslut och hittar inte riktigt lugnet i vardagen. Dessutom är hennes pojkvän Kim är musiker och skänker inte så mycket stabilitet. Hennes syster skickar henne till en astrolog som berättar att hon ska träffa sin själsfrände. Jo, men det är klart att hon ska. 🙄
När hon gång efter annan springer in i Erik, en arrogant gentleman, så börjar hon tvivla på sin misstro över astrologens ord. När även barndomens trauma kommer upp till ytan, så måste hon ta tag i sitt liv. 

I sydöstra USA lever Beatrice ett obekymrat rikt liv under första delen av 1800-talet, och längtar efter att få utbilda sig, resa och se världen. När hon blir bortgift med plantageägaren Lord Russell från Tennessee, så får till hennes glädje både vännen Hannah och hennes privatlärare Henry följa med. Allt är kanske inte jättebra och tids nog tvingas hon växa upp och ta ansvar för sina egna handlingar. 

Även om tiden skiljer de två unga kvinnorna åt, så är deras öden sammanflätade. 

Både Maja och Bea möter astrologer som siar om deras framtid. Tänk vad månen och planeternas inverkan kan ha på ens liv. Kan det vara så att de lever samma liv, även om det är 200 år emellan? Spännande tanke!
Det är en mysig feelgood och både miljö- och karaktär-beskrivningarna är välarbetade och trovärdiga. 


Boken är utgiven av Lava förlag
ISBN: 9789189413146
Antal sidor: 231.