Vägen hem av Jan Larsson

Spelberoendet och alkoholen leder till skilsmässa och ger trubbel på jobbet som säljare. Om han bara kunde få landa “Den där” ordern kommer allt vända. Efter en sen, blöt kväll på krogen tar han kontakt med fixaren Tony. Allt ser ut att lösa sig, ända tills Tony vill ha betalt. David håller sig undan.

När familjen hamnar emellan kan David inte hantera skuldkänslorna och flyr till ett ensligt beläget pensionat. Där kan han bearbeta sorgen och vilsenheten. Tillsammans med Gilbert, en något äldre man, springer han längs grusvägarna. Det är inte alltid de pratar, men det är meditativt och försonande. 
Snart inser David att det inte går att fly det förflutna, de obetalda skulderna eller ens egna känslor. Tillslut kommer allt, och alla ikapp. 

Det är en viktig bok om hur ett spelberoende kan leda till lögner, dåliga beslut och tragedi.  Kapitlena är korta och spänner över två månader. Vad som händer i Göteborg och vad som händer två månader senare, på pensionatet. Det känns äkta och hela tiden spännande. 

Går det att hitta en väg ut ur katastrofen? Går det att hitta Vägen hem?


Boken är utgiven av Lava förlag
ISBN: 9789189261723
Antal sidor: 153