Släcka liv av Pernilla Ericson

Det har skett ett mord i lilla Skageby i Norrland som lokalpolisen inte verkar kunna lösa. En ensam äldre man är mördad och det verkar inte finnas vare sig motiv eller förövare. I den nationella satsningen Operation spjutspets skickas polisutredare Lilly Hed och kriminalinspektör Liv Kaspi dit för att hjälpa till. Det blir med blandat mottagande.
Samtidigt drar en extrem höststorm in över Sverige, med skyfall, översvämningar, fallna träd och utslagen el. Byn blir hårt drabbad och all kontakt med omvärlden bryts. Det går inte att slå larm eller kalla på förstärkning. Det går inte ens att tända en lampa.
I skydd av mörkret så sker ytterligare ett mord. Även denna gång på en ensam, äldre man. Skräcken sprider sig lika fort som insikten att det är någon i närområdet som är skyldig.

Vad är motivet till morden? Och vem är det som ligger bakom?
Och NÄR kommer strömmen tillbaka, så det går att jobba på riktigt?!?

Boken har ett snabbt driv. Kapitlen är korta och det händer saker hela tiden. Jag gillar att klimathotet är en faktor i boken och hon väver in det snyggt. Det får även plats vänskap, ansvar, hat och hämnd. Och hopp!  Så spännande hela vägen, för det går inte ens att ana sig till vem som är skyldig. Roligt att författaren plockar in en person från en tidigare bokserie i denna. 


Boken är utgiven av Romanus & Selling
ISBN: 9789189051461
Antal sidor: 378