En brud för dagen av Jenny Jacobsson

När Hans friade tackade Ofelia ja. Hon borde vara den lyckligaste av alla, men ju närmre bröllopet kommer, så börjar hon fundera. Är det verkligen det här hon vill? 

Hon arbetar på stormarknaden och gillar verkligen att sitta i kassan och möta folk. Han är en framgångsrik författare som tar lite för lätt på livet. Han är ganska dålig på att planera och blir ofta dubbelbokad. Ofelia har fått fria händer att planera bröllopet, men Hans tycker allt hon gör är toppen. Han tycker inte att han behöver veta så mycket utan hänger mer med grabbgänget än med henne. Hon känner sig allt oftare bortprioriterad och en dag är det nog. Hon lämnar bröllopsplaneringen, huset och Hans. I en spontanköpt husbil landar hon i sig själv igen.

Bröllopet är inställt, men det är något som Hans inte vill förstå. Han har ju lixom sett fram emot festen efteråt. 

Det är en varm och charmig bok om det där som är viktigt i livet. Boken är fylld av dråpligheter, skratt och en eftertänksamhet. Hur är det att leva i ett parallellt förhållande, istället för att leva tillsammans. När är det nog och hur tar man steget ut ur ett sånt förhållande? Även om jag inte förstår hur Ofelia orkat stå ut med Hans under åren, så vet jag att det är rätt svårt att se vad man står i. Tänk att det var ett bröllop som skulle binda ihop dem, blev det som gjorde att hon såg och bröt upp. 
Jag gillar att kapitlen är korta, och ur både Ofelia och Hans perspektiv. Jag står helt klart på Ofelias sida! 


Boken är utgiven av Lind och co 
ISBN: 9789180183048
Antal sidor: 370.