Meningen med landet  av David Jonstad

Min väg till ett jordat liv

David drömmer, som så många andra, om att flytta från storstan till landet och där bli självförsörjande med det mesta. Att lämna stressen, få böka runt i jorden, mysa med djur och odla egna grönsaker. Så kommer möjligheten och familjen flyttar från Stockholm till en liten gård i Dalarna. Snart visar det sig att det inte bara är ett drömliv som en sommardag, utan det är även snålblåst, stress och hårt jobb. 

Det är en intressant och spännande resa han bjuder med oss på. Det är inte bara en bok med tips och idéer på hur du själv ska göra för att nå din egen dröm om en gård, utan en rätt frank beskrivning av vardagslivet på en gård, med små barn.
Hur önskan att skaffa får i början av sommaren, blir till stress ett par månader senare eftersom djuren behöver någonstans att bo över vintern. Hur viljan att odla egna grönsaker blir en kamp att få jorden odlingsbar. Våndan av att slakta sitt första djur, och glädjen av ta till vara på allt. Jag tycker om att följa med i byggprojekt, djuren som sakta fyller på gården och grödorna som växter. Men även att han berättar om allt slit, stressen av att inte hinna med och hur viktigt det är att våga be sina grannar om hjälp. Det är en ofta oanvänd styrka, att ta hjälp och själv hjälpa andra.

Boken är närvarande, personlig och en varm kärlekshyllning till landsbygden. 


Utgiven av Ordfront förlag
ISBN: 9789177751724
Antal sidor: 181

Meningen med landet- min väg till ett jordat liv av David Jonstad