Sveablot Dödsbringaren av Jan-Erik Ullström

Året är 1718 och Sebastian ska precis döda Karl den 12:e i Fredriksten. Kungen kommer att falla, men sanningen kring mordet är ett mycket större hot än den silverknapp som blev kungens öde. Detta är bara en av alla gånger Sebastian påverkat historiens gång. Utsänd av Rom ser han till att det är rätt regenter på tronen och han följer deras order utan att ifrågasätta.
Med sig har han sin människa; Beata. Hon finns där för att hålla honom vid liv. Han som är odödlig. Varför? och hur möttes de?
Resan går över Sverige och de möter många olika historiska personer och de får en del problem. Någon dödar såväl barn som gamla, men väl utvalda. När Sebastian väl hittar det som binder offren samman, så ger han iväg efter gärningsmannen. Är det verkligen en man? 

Jag gillar att boken bygger på verklig historisk fakta och annan vanligt förekommande faktoid i en bra blandning. Det gör berättelsen intressant, spännande och läskigt trovärdig. Och en spännande tvist på vår Svenska historia. Tänk om det egentligen var såhär det gick till?


Boken är utgiven av Lind och Co
ISBN: 9789180183079
Antal sidor: 405

Sveablod Dödsbringaren av Jan-Erik Ullström



Ett svar på ”Sveablot Dödsbringaren av Jan-Erik Ullström”

Kommentarer är stängda.