Kaffe med mjölk av Ella-Maria Nutti 

En mamma i Gällivare har något viktigt att berätta för sin dotter i Stockholm, något som inte har tid att vänta. Men det är svårt att hitta orden. Hon åker tåget ner för att det kanske är lättare att berätta när de ses. Det är det inte.
Avståndet mellan mor och dotter är inte bara geografiskt utan skeenden under uppväxten, det som gjorde att dottern så småningom, flyttade har slagit ner en kil som bara tränger djupare. Men den osynliga kopplingen, den tunnaste tråden mellan förälder och barn, är starkast i när det gäller livet.  

Det är en kort, men tung bok som hänger kvar i minnet länge. En helt fantastisk debutbok. Har mamman och dottern några namn? Jag minns faktiskt inte det och jag saknar det inte. 
Språket är vackert, enkelt och så beskrivande, berörande. Ju längre in i boken jag kommer, desto svårare blir den att släppa. Men även att läsa. Det gör ont i mig när föräldrar och barn har så svårt att prata med varandra. En dag är det försent. 

Med cancer och sårbara relationer i min närhet så blir det ytterligare ett lager av svåra känslor att hantera när jag läser.


Utgiven av Wahlstrom & Wistrand
ISBN: 9789146237464
Antal sidor: 192

Kaffe med mjölk av Ella-Maria Nutti