Patient 43 av Kia Hedman

Ett par begraver sin son. Sorgen är enorm. Hon har en gnagande känsla att det inte var plötslig spädbarnsdöd, utan hennes våldsamme make som dödat barnet. 
De får ännu ett barn. Ännu en förlust och ännu en begravning. Hennes dåliga mående har inga gränser. När hon hotar att anmäla maken, ser han till att hon spärras in på låst psykiatrisk avdelning under förevändningen att det är hon som under psykos dödat barnen. Där inne tror ingen på hennes anklagelser om att det är maken som har mördat deras båda barn. 
Inifrån den slutna avdelningen börjar kampen att tro på sig själv, att få andra att tro henne och att återvända till livet utanför. Trots att hon känner sig helt ensam får hon hjälp utifrån, från ett oväntat håll. 

Vilken fruktansvärd bok! En mycket spännande psykologisk thriller om ett helt horribelt ämne. Barnamord, en manipulativ relation och ångest. Ren ångest! Det är inte svårt att sympatisera med kvinnan. Att bli inlåst, misstrodd, drogad och isolerad, det måste vara fruktansvärt. Är detta vård på riktigt? Ju längre in i boken, desto fler trådar, lager som förklarar och vecklar upp nya tankar. Inte utan att jag mår illa när jag läser. Boken slutat på ett mycket oväntat sätt, men helt rätt.
En mycket välskriven debutbok. Jag vet inte om jag vågar skriva ‘trovärdig’, av risk att  tillskriva författaren konstigheter.


Utgiven av Lava förlag
ISBN: 9789189269439
Antal sidor: 439

Patient 43 av Kia Hedman