Mord under augustimånen av Lena Risberg

En varm augusti och tillbaka till Bim och Ninni i den något otursförföljda bostadsrättsföreningen Konvaljen på Söder i Stockholm. Efter förra vinterns obehagligheter, som du kan läsa mer om i Mord i bistra vinternatten, så har några grannar försvunnit och andra tillkommit. 

Det pågår en renovering av huset och en morgon hittar Ninni en död man på byggnadsställningen utanför sitt fönster. Vem är mannen och har det något med Ninni att göra? Polisen misstänker (faktiskt) mord denna gången, så Bim och Ninni överlåter utredningen till dem. Själva åker de ut till Utö för att få lite lugn och ro. De bjuder med sig grannarna till ön, för att ha kräftskiva. Regnet öser ner, stämningen blir lite tryckt och det blir allt annat än lugnt!
En olycka inträffar och även om polisen avskriver det som en som just en olycka, funderar vårt radarpar om det kan ha något med mannen på byggnadsställningen att göra? Självklart tar Ninni och Bim tag i den utredningen. Alla är skyldiga, tills motsatsen bevisas!

Det är lättläst, underhållande, detaljrikt och fartfyllt. Boken är fylld av orelevanta utsvävningar, fördjupningar och anekdoter, och det har sin charm. En mysrysare/cozycrime perfekt för en solstol och vänskapen mellan Bim och Ninni är djup och avundsvärd.  


Utgiven på Lava Förlag 
ISBN: 9789189484399
Antal sidor: 191

Mord under augustimånen av Lena Risberg