Nu dör vi av Stina Flodén

I köket förbereder Camilla och Mikael frukosten. Samtidigt som hon går för att hjälpa barnen i badrummet, så är det någon som skjuter Mikael. Hennes första tanke är “nu dör vi”. Mikael dör direkt och chocken är lika intensiv som mordet är obegripligt. Polisen står utan spår och Camilla försöker själv ta reda på vad som hänt. Så krossas fönsterrutan av en sten och hon blir orolig att någon är ute efter henne och barnen också. Hon har ofta en känsla av att någon står utanför fönstret. Vem är det? I garaget hittar hon ett skåp med en undangömd väska. Vems är den och varför ligger den där? 

Ju mer hon letar, hittar och förstår så avslöjas fruktansvärda hemligheter och hon inser att hon inte har en aning om vem hon varit gift med. Och hennes eget förflutna kryper allt närmre. 

En mycket spännande och ruskig debutbok. Både karaktärer och miljöer är väl beskrivna och dialogerna är smarta och för boken framåt. Det är obehagligt och hugger hårt i mammahjärtat. Tänk så många hemligheter ens närmsta kan bära utan att vi vet om det!  Resan som Camilla gör, från rädd och avtrubbad till stark och beslutsam, är intressant att följa. 


Utgiven av Bokfabriken 
ISBN 9789178359011
Antal sidor: 300 

Nu dör vi av Stina Flodén