Faller jag, faller du av Krillan Ahlsén 

Iris har, något oväntat, ärvt ett hus i Karlavik på Österlen, efter sin fars fru. Det kommer väl till pass när livet hemma i Stockholm kör ihop sig. Förutom att Iris nyss blev arbetslös lämnar hon även en dement mamma, en deprimerad tonårsdotter och en otrogen make kvar i stan. Det är verkligen läge för en paus! Och vad kan passa bättre än att renovera ett stort hus, för att kunna sälja det och kanske kunna köpa en egen lägenhet i Stockholm?  

Det går inte många dagar innan det dundrar in en sten genom fönstret, med en hotfull lapp. Någon uppskattar inte hennes intåg i byn. Varför?
Undangömda på vinden hittar hon ett par målningar av unga flickor i utmanande positioner. Vem har målat dem? Vilka är flickorna? Ett gammalt foto på hennes pappa som håller en liten flicka i handen förbryllar. Vem är det? Och vem var egentligen hennes pappa? 
Hon har ofta en känsla av att vara iakttagen och det händer fler skrämmande saker och Iris blir riktigt rädd. Vem kan hata henne så mycket, när hon inte ens vet vad hon har gjort? Tur att hon har Mårten till hjälp och sällskap i huset.. 

En spännande debutbok i en vacker miljö. En anrik villa bär på hemligheter och bybor som är skeptiska till storstadsbon som kommer, slänger ut och gör om. Och hur ska alla klara sig utan att Iris inte är med och styr upp vardagen?  Kan hon släppa kontrollen, ta för sig och göra det som hon vill, eller ska hon fortsätta leva efter andras förväntningar. Mina gissningar över vem gärningsmannen är vänder mer än en gång, boken är välskriven, underhållande och riktigt, riktigt bra. 


Utgiven av Bokfabriken
ISBN: 9789178359097
Antal sidor: 408

Faller jag faller du av Krillan Ahlsén