Prick till prick av Cecilia Ahern

Allegra är 24 år och hon växte upp med sin pappa, på den lilla ön Valencia utanför Irlands kust. Hon är så översållad med fräknar att hon hela sin uppväxt kallats Pricken. Allegra har aldrig träffat sin mamma och nu hyr hon ett rum i Dublin för att få möjlighet att leta upp henne. Allegra arbetar som parkerinsgvakt i förorten Malahide och hennes vardag är ordentligt inrutad. Hon känner sig ganska ensam och vilsen.

En kanariegul Ferrari står felparkerad och Allegra skriver ut en parkeringsbot som leder till att ägaren, Tristan, skäller ut henne och säger att man är summan av de fem människor man tillbringar mest tid med, och hennes fem måste vara vidriga!  Allegra blir helt ställd och funderar mycket över det där. Vilka är hennes fem människor, HAR hon ens fem människor? Och kan man förändra sin egen person, genom att välja vilka fem man vill vara en summa av?

Det är en intressant bok på ett välkänt tema. Att man ´blir som man umgås´ är ju sen gammalt. Boken balanserar mellan allvar, humor, starka känslor och viss dråplighet. Utveckling och att komma till insikt, att se det som finns omkring sig. Ofta har man kontakt med fler människor än man tror. 

Vet du vilka fem personer som du har i din närhet, som definierar dig? 


Utgiven av Bazar 
ISBN 9789180063128
Antal sidor 290

Prick till prick av Cecilia Ahern